Ocolul Mării Negre în 90 de zile

Jurnalista Sabina Fati şi-a lansat, astăzi, cel mai recent volum, Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Autoarea a transpus în opera sa, experiențele acumulate din timpul călătoriilor, de una singură, în jurul Mării Negre.

Jurnalista Sabina Fati a pornit, la începutul acestui an, într-o călătorie inedită la țărmul Mării Negre. A trecut prin șapte țări și opt granițe, iar lovitura de stat din Turcia, din vară, a trăit-o în timp real.

Noul volum al Sabinei Fati este o carte extrem de utilă, o carte-manual. Este ce-a de-a doua carte de călătorii. Un volum cu un fel aparte de călătorii, în care istoria Mării Negre de la Darius cel Mare la Putin şi Erdogan se suprapune peste întâmplările dramatice trăite de ea şi peste povestirile ei fascinante.

Cartea este un impresionant reportaj al lumilor care înconjoară Marea Neagră.  Autoarea a combinat talentul său de jurnalist cu abilitățile de analist al oamenilor și al politicilor lor. Potrivit Sabinei Fati, deși trăim cu toții lângă aceeași mare, în realitate diferențele dintre comunitățile care împart litoralul acestei întinderi tumultuoase de apă sunt uriașe. De precizat este și faptul că , scriitoarea, are în plan și o a treia călătorie similară.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea