Obstacol în traficul gălățean

Drumurile din Galați sunt adevărate curse cu obstacole. Conducătorii auto trebuie să facă slalom în traficul rutier de când în peisajul urban a apărut un stâlp de iluminat public tocmai în mijlocul străzii.

Cum s-a întâmplat minunea? Primăria Galați a dărâmat patru garaje situate în carierul Micro 39C pentru  a amenaja o parcare. În urma lucrărilor de modernizare în zonă, stâlpul cu pricina tronează acum în mijlocul carosabilului iar șoferii sunt nevoiți să-l ocolească.

Lucrările de amenajare efectuate sunt criticate de către cetățeni sau  mai bine spus de o parte dintre ei.

Inițial, stâlpul se afla în afara părții carosabile, pe un spațiu verde aflat în apropierea trotuarului. După modernizare, acest spațiu verde a fost desființat iar zona unde se aflau garajele, devenită între timp parcare, s-a unit cu strada care trece prin fața blocurilor. Logic și de bun simț ar fi fost ca extinderea carosabilului să cuprindă și mutarea stâlpului de iluminat.  Meseriașii plătiți de Primăria Galați nu s-au ostenit însă să-l deplaseze nici măcar un milimetru, stâlpul a rămas stingher în vechea sa vatră, iar strategia de modernizare a zonei s-a transformat într-un real pericol.

Se pare că strategia de modernizare a zonei este abia la început, iar punctul de vedere al Primăriei Galați confirmă acest lucru.

Râmâne de văzut când se va finaliza lucrarea de modernizare, iar deplasarea în zonă nu va mai fi o cursă cu obstacole.

Redactor: Mihaela Țânțaru