Observații și recomandări din partea UE

Constanța se află în vizorul specialiștilor din cadrul Uniunii Europene cu un avertisment în ceea ce privește gradul de poluare.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, luni, că 10 oraşe din România, între care și Constanța, trebuie să facă planuri preventive în ceea ce priveşte reducerea nivelului de poluare. Recomandarea ministrului vine în urma observațiilor instituţiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement. Cele 10 oraşe care trebuie să facă planuri pentru în ceea ce priveşte reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timişoara, Constanţa, Brăila, Turnu Măgurele, Galaţi, Bacău, Ploieşti şi Piteşti.

„Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a declarat ministrul.

Redactor: Sondra Sandu