Oborul, un altfel de shopping

Goana cumpărăturilor pentru colecțiile toamnă iarnă nu au început doar la mall-uri ci și la târgurile de produse second-hand. Sute de constănțeni sunt nevoiți să își achiziționeze haine la doi, trei lei bucata pentru a-și asigura ținuta necesară pentru sezonul rece. Nevoia și lipsa banilor sunt principalele motive care îi imping să cumpere haine deja purtate.

Prețurile de sute de lei pentru articolele vestimentare sunt imposibil de achitat pentru foarte mulți dintre constănțeni. Banii câștigați lunar abia le permit să își achite utilitățile și caută opțiuni ieftine pentru a-și cumpăra articole vestimentare. După magazinele second-hand, oborul constănțean , reprezintă o adevărată sursă pentru achiziții ieftine. Prețurile sunt foarte mici iar calitatea… variază.

Deși multe dintre produse au fost purtate, pe cumpărători îi încântă faptul că mai pot fi utilizate pentru câteva luni.

Oborul este o sursă ieftină de cumpărături atât pentru tineri, cât și pentru bătrâni. De aici se pot cumpăra alimente, haine, obiecte de artizanat și nu numai. Munții de produse stau la dispoziția oricui.

Taxa de intrare este un leu..ce reprezintă uneori echivalentul unei perechi de pantaloni de pe tarabă. Chiar dacă produsele sunt slab calitativ, clienții vin cu sutele.

În anumite zile ofertele includ și antichități de colecție, aparatură veche sau piese ce nu mai sunt pe piață.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; imagine: Sorin Hulubei