Obor de 400.000 de euro la Mangalia?

În fiecare duminică, la primele ore ale dimineţii, sute de locuitori din Mangalia iau cu asalt oborul amplasat în zona industrială. Forfota este extreme de mare, oamenii călcându-se, la propriu, în picioare, printre  tarabe improvizate, pentru a achiziţiona produse comercializate în condiţii improprii – praf, gropi și buruieni.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qaZulSTUC4A[/youtube]

De ani buni, oborul, aflat în administrarea Administrației Domeniului Public și Privat Mangalia, reprezintă, de fapt, o întindere denivelată de pământ, înecată în noroi în zilele ploioase și un focar de infecţie lipsit de spaţii de comercializare adecvate. Autorităţile publice recunosc că alte localităţi, mult mai mici decât Mangalia, au oboare mult mai bine amenajate, încearcă să găsească soluţii pentru înfiinţarea unei zone de desfacere a mărfurilor agricole care să îndeplinească minime standarde de igienă.

Soluţii există, spun şi reprezentanţii Adminsitraţiei Domeniului Public şi Privat, iar demararea lucrărilor ar putea începe cât de curând, poate chiar din primăvara acestui an.

În proiectul noii investiţii sunt incluse toate dotările necesare derulării activităţii de comercializare a mărfurilor producătorilor autohtoni.

Redactor: Mihaela Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.