Furnizorii obligati sa respecte calitatea serviciilor

Operatorii de cablu si internet vor fi obligati sa va spuna clar viteza Internetului, dar si timpul in care va remedia orice problema tehnica.

Autoritatile pregatesc reguli dure pentru furnizorii de Internet din Romania, care vor fi obligati sa respecte calitatea serviciilor si-n contracte. Daca nu respecta promisiunile, puteti cere despagubiri sau chiar sa reziliati contractele inainte de termen.

Zeci de utilizatori s-au plans ca au  doar pe hartie conexiunea stralucita. Daca vor sa descarce poze, muzica sau filme de pe internet, unii utlizatori trebuie sa astepte cu orele. O alta problema intalnita estea cea cu firmele care ofera internet cu ajutorul unui stick portabil. Nu multe au fost cazurile in care multi utilizatori s-au plans ca acestea nu functioneaza. Chiar daca furnizorul stia ca modemul de internet mobil nu functiona, unii din clienti au culminat cu datul in judecata.

Astfel de reclamatii ocupa primele locuri in randul sesizarilor facute de consumatori. O noua lege care a intrat in vigoare spune ca de acum inainte trebuie sa stim ce viteza primim. “Asta va da posibilitatea furnizorilor sa vina si cu pachete orientate pe o calitate mai buna, nu doar pe pret mai mic”, explica Florin Dragomir, reprezentant ANCOM.

Daca viteza internetului este mai mica decat cea din contract, clientul poate cere despagubiri si poate rezilia contractul inainte de termen.