Obiect de patrimoniu recuperat de polițiștii din Argeș

Un obiect din piatra, in forma de secure, susceptibil a aparține patrimoniului cultural național al României, a fost astazi recuperat de catre politistii din Arges. Bunul urmează a fi supus unei expertize de specialitate pentru ai fi verificata autenticitatea.

La data de 4 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș aflați sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție, în localitatea Moșoaia, la locuința unui bărbat bănuit că ar  deține în mod ilicit obiecte care fac parte din patrimoniul național cultural al României.

În urma efectuării percheziției, polițiștii au ridicat o unealtă din piatră, bipenă, ce a ridicat suspiciunea că ar proveni din patrimoniul cultural național al României.

În consecință, bunul a fost ridicat și predat Direcției Județene de Cultură Argeș pentru a fi expertizat și pentru a i se stabili proveniența și importanța istorică.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Redactor: Sondra Sandu