Oaspete de onoare pentru Universitatea Ovidius din Constanța

În prezenta mai multor oficialitati locale, prof.univ.dr. Seic Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki a sustinut o conferinta publica, in Aula Magna a universității constănțene, cu tema „Omul in conceptia religiei musulmane“. 

Universitatea „Ovidius” din Constanţa l-a avut ca invitat de onoare pe prof.univ.dr. Şeic Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki, secretarul general al Ligii Musulmane Mondiale. Acesta a sustinut o conferinta de presa în Aula Magna, cu tema „Omul în concepţia religiei musulmane”, fiind întâmpinat cu căldură de gazdele sale.

Prezent la conferință, Arhiepiscopul Tomisului a sustinut ca acest dialog era unul necesar.

Cei prezenți au subliniat faptul că  tara noastra poate fi un exemplu in ceea ce priveste dialogul intre populatia majoritara si minoritati.

Înaltul oaspete și-a exprimat dorința ca dialogul dintre religii si despre antiterorism sa aibă continuitate. Şeicul Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki va aduce cetăţii tomitane şi universităţii ovidiene un plus de afirmare şi de imagine în lumea islamică şi universitară mondială, datorită activităţii sale didactice şi de cercetare, cât şi prin poziția sa de lider al lumii islamice mondiale.

Reporter: Alexandra Steoleaca ; Imagine: Valentin Cerbanescu