Oamenii beneficiază gratuit de serviciile avocatului poporului

Cetățenii care se consideră neîndreptățiți de o instituție publică se pot adresa avocatului poporului. Nu este vorba despre un simplu avocat, care poate reprezenta oamenii la un proces, ci de o instituție a statului care deleagă reprezentanți. Cetățenii Municipiului Medgidia sunt invitați în audiență pe 21 iunie.

Sediul Primăriei Municipiului Medgidia va găzdui și în această lună reprezentanții instituției „Avocatul Poporului” pentru audiențele cu cetățenii. Instituția funcționează după un regulament pe care cetățenii trebuie să îl cunoască.

Cetățenii trebuie să știe că pot apela lunar la avocatul poporului, în Medgidia. Pentru luna iunie, data rezervată este 21. În intervalul orar 9-11, indiferent de probleme pe care le au, vor primi o soluție dacă este de competența celor care le ascultă doleanțele.

Este important de reținut faptul că legea dispune patru domenii de activitate, în care poate acționa Avocatul Poporului. Acestea sunt:

Domeniile de activitate în care poate acționa Avocatul Poporului:

– drepturile omului, egalitatea de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale;

– drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap;

– armată, justiție, poliție, penitenciare;

– proprietate, muncă, protecție socială, taxe și impozite.

Reprezentanții Instituției Avocatul Poporului — Biroul Teritorial Constanța, vor acorda  audiențe și locuitorilor județului Tulcea, luni 26 iunie, începând cu orele 10,  la sediul Prefecturii. Cetățenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit, fără perceperea de taxe.

Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum și documente justificative, în copie. Înscrierile se pot face la numărul de telefon: 0241 550 544.

Redactor: Paul Alexe