O viață pentru altă viață

Carmen Şatran, studenta condamnată pentru că a ucis şi tranşat, împreună cu prietenul ei, un bărbat în Timişoara, a născut, însă bebelușul ei, o fetiță, a murit la scurt timp după ce a fost adusă pe lume. Din cauza malformaţiilor grave la creier şi mâini, medicii nu i-au dat fătului nicio şansă

Carmen Şatran a fost transferată de la Penitenciarul Arad la Spitalul penitenciar Rahova în urmă cu două săptămâni. Protocolul prevede ca femeile gravide aflate după gratii să fie internate cu o lună înainte de naştere. Miercuri seară a intrat în travaliu aşa că medicii au transportat-o cu o ambulanţă la maternitatea Bucur, unde a adus pe lume o fetiță, printr-o operație de cezarianhă. Însă, la naştere, fătul a primit nota 4, pe o scală de la 1 la 10. Nou-născutul suferea de malformaţii grave, nu avea mâini şi nu putea respira fără stimulare. Surse medicale spun că ar fi avut şi malformaţii ale creierului. Tocmai de aceea, bebeluşul nu a supravieţuit.

Tatăl copilului mort nu înţelege cum medicii n-au sesizat anomaliile timp de opt luni.

Femeia făcuse mai multe controale la Spitalul din Arad. De ce nu au aflat medicii nimic despre malformaţii? Reprezentanţii unităţii medicale spun că vor face o anchetă.

Carmen Bejan se temea pentru viaţa copilului ei încă din iarnă, când le-a scris, din închisoare, magistraţilor de la Tribunalul din Arad.Fosta student[ de la Medicină va mai rămâne câteva zile internată în Spitalul Universitar din Capitală. Apoi vor decide dacă va fi transferată la Spitalul penitenciar Rahova sau va merge direct la penitenciarul din Arad.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu