O simplă operaţie pentru hernie de disc a fost începutul sfârşitului pentru Aurelia Crețu

În urmă cu 4 ani, familia Crețu își făcea planuri de viitor alături de cei doi copii. Nimic nu prevestea momentul ce avea să le steargă definitiv orice bucurie. În urma unui control de rutină, Aurelia, pe atunci în vârstă de 32 de ani, a fost diagnosticată cu hernie de disc. Medicul a decis intervenția chirurgicală și, aşa, lumea lor s-a schimbat. O eroare medicală a transformat-o pe femeie într-o infirmă. Cele trei operaţii ulterioare nu au rezolvat nimic.  Dimineaţa, deschide ochii în acelaşi pat şi tot acolo îi inchide noaptea. Pentru că are nevoie de îngrijire permanentă, soţul a fost obligat să renunțe la locul de muncă.

Dacă la început Aurelia a sperat că va reveni la o viață normală și va putea merge din nou, eșecurile repetate i-au năruit orice gând. Ultima operație a suferit-o în urmă cu o lună, de data aceasta la genunchi. Acum, pentru a face față durerilor insuportabile, este obligată să înghită peste 30 de pastile zilnic. Cu ochii în lacrimi, femeia spune că sunt zile când simte că nu mai face față. Singura motivație sunt cei doi copii, Bianca și George, ambii elevi.

Aurelia recunoaşte că viaţa ei continuă şi pentru că se bucură de înţelegerea pe care o primeşte din partea celor doi copii. Deși nu a împlinit nici 14 ani, Bianca a preluat atribuțiile mamei în casă. Spală, calcă, gătește, dar nu uită niciodată de şcoală.  George, fratele mai mare al Biancăi, nu s-a dat în lături din a oferi ajutor la treburile gospodăreşti.

Cu tot sprijinul primit din partea celor doi copii, pe umerii tatălui atârnă cea mai grea povară. El trebuie să drămuiască bugetul și așa insuficient al familiei, să facă rost de medicamente și să supravegheze activitatea școlară a copiilor. Ar face orice să își susțină familia, insă nimeni nu-i mai oferă o şansă. Fost şofer de meserie, acesta se chinuie să facă rost de un loc de muncă.

An de an, apropierea sărbătorilor pascale le aminteşte de  perioada în care familia era fericită, fără necazurile de acum. Bianca și George sunt cei care au cel mai mult de suferit. În timp ce alţi copii işi fac planuri de vacanţă, singura lor grijă este sănătatea mamei. Poate şi-ar dori cadouri şi o masă imbelşugată de Paşte, dar işi reprimă cu lacrimi în ochi orice astfel de vis.

Putem veni în sprijinul familiei Creţu, pentru că orice contribuţie, oricât de mică, le poate face viaţa mai frumoasă. De Paşte, “Litoral TV învie speranța”. Şi tu poţi fi parte a campaniei, iar pentru orice contribuţie, te aşteptăm la sediul postului nostru de televiziune.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita