O săptămână plină pentru Universitatea “Ovidius”

Zilele trecute, Universitatea Ovidius din Constanța și-a deschis larg porțile publicului larg, în contextul Săptamanii Ovidius, eveniment care marca împlinirea a două milenii de la trecerea în neființă a poetului roman Ovidius. Cei interesați au putut lua parte la vernisaje, mese rotunde, conferinţe, concerte, lansări de carte, ceremonii de decernare a unor titluri și multe altele.

Odată cu împlinirea celor 2000 de ani de la moartea poetului Ovidiu, comunitatea academică a Universităţii „Ovidius” a desfășurat mai multe manifestări dedicate acestuia.

Potrivit conducerii Universității „Ovidius„ , pe tot parcursul acestui an vor avea loc o serie de manifestări atât ale Universității precum și ale Instituțiilor de cultură și politice din diverse zone ale lumii.

În cadrul aceluiași eveniment au fost decernate și titlul de Doctor Honoris Causa,, profesorului dr Mircia Dumitrescu, profesorului dr. Alexandru Vlad Ciurea de la Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, și Dr. Ding Chao,  de la Universitatea de Studii Străine din Beijing, Republica Populară Chineză.

În cadrul aceleiași săptămâni a avut loc și Gala Educației și Cercetării,în care au fost premiați cei mai buni profesori și cercetători ai Universității, presărata cu momente deosebite de balet și operă.  Săptămâna Ovidius, a fost încheiată cu lansare de lampioane. Potrivit conducerii Universității, cele 2000 de lampioane, vor fi lansate succesiv, de fiecare data când va fi un eveniment important. Primul din cele 2000 de  lampioane a fost lansat simbolic pe plaja Modern, la care au luat parte atât studenții facultății cât și cadrele didactice.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea