O reţea internaţională de falsificatori de carduri a fost destructurată

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi poliţiştii din cadrul diferitelor unităţi au descins, joi dimineaţă, la 85 de adrese din 16 judeţe. Aceştia au strans date despre 70 de persoane care ar fi falsificat carduri si ar fi retras ilegal peste doua milioane de euro din mai multe state din Europa şi America. Persoanele suspecte se pare că fac parte din mai multe grupuri infracţionale. În urma percheziţiilor asupra infractorilor s-au găsit mai multe dispozitive cu ajutorul cărora infractorii sustrăgeau banii din bancomate.

La Constanţa şi Năvodari, jandarmii şi procurorii au descins la trei locuinţe. Aici au descoperit mai multe camere de supraveghere instalate la parterul blocului şi mai multe maşini de lux parcate pe trotuar.

Şi la Suceava procurorii au efectuat mai multe percheziţii la adresele unor suspecţi, de unde au ridicat probe.

Potrivit procurorilor, grupările infracţionale sunt constituite din peste o sută de persoane, iar liderii au fost identificaţi, se pare că sunt patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 57 de ani.  Sub coordonarea acestora, membrii grupărilor au confecţionat mai multe aparate şi echipamente pe care le foloseau în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică din: Germania, Spania, Elvetia, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Ecuador, Columbia şi Austria.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita