O ploaie torenţială, care a durat câteva ore, a făcut prăpăd în judeţul Constanţa

Cum Cernavodă se află intre mai multe dealuri toata apa s-a adunat in zona joasa a orasului, centrul! Suvoaiele, care au atins si jumătate de metro, au intrat si in magazine iar de marfa s-a ales praful. Nici strazile nu au facut fata viiturii puternice. Asfaltul de pe carosabil şi trotuare a fost pur si simplu smuls de furia apelor. Pentru a ajuta oamenii blocati în centru, a fost nevoie de intervenţia pompierilor cu bărcile.

Potrivit meteorologilor, cantitatea de precipitaţii a fost una record : aproximativ 100 de litri pe metrul pătrat. Localnicii spun ca de fiecare data cand ploua mai tare orasul Cernavoda se tranforma intr-o mica Venetie, iar problema inundatiilor persista de ani de zile.

Probleme au fost şi în alte zone ale judeţului Constanţa

În această situaţie au fost activate comandamentele de urgenţă din localităţile afectate şi a fost necesară şi intervenţia echipelor SC RAJA SA. Potrivit reprezentanţilor societăţii, au fost solicitări în Constanţa, Medgidia şi Cernavodă, din cauza sistemului de canalizare care nu a mai făcut faţă ploii torenţiale.

Reporter: Roxana Oprea / Monica Vasiliev ; Imagine: Valentin Cerbanescu