O persoană a dispărut în mare, la Mangalia

La fața locului au sosit un echipaj ISU Dobrogea și unul a Gărzii de Coastă, însă nu s-au putut apropia de locul indicat, din cauza marii foarte agitate. Martorii spun că bărbatul intrase în mare pentru a salva o femeie și pe copilui ei, însă nu s-a mai întors.

Un apel la 112 a alertat autoritățile, marți, 8 august, precum că la Mangalia, o persoană a dispărut în valurile mării, în zona Plajei Laguna. O ambarcațiune a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) aparținând Gărzii de Coastă, împreună cu un echipaj ISU Dobrogea, s-au deplasat la locul indicat. Nu au putut interveni, din păcate, întrucât gradul ridicat de agitație al mării i-au împiedicat să se apropie. S-a solicitat intervenția scafandrilor postului de prim ajutor din Mangalia și, totodată, s-a cerut și sprijinul scafandrilor din Constanța. Martorii aflați pe plajă au precizat că bărbatul dispărut ar fi intrat în apă pentru a salva o mamă și pe copilul acesteia, prinși de curenții marini. Din păcate, el nu s-a mai putut salva.

Pe parcursul zilei,  pe plajă a fost arborat steagul roșu al salvamarilor, care interzice scăldatul în mare.  La ora difuzării acestei știri, bărbatul încă mai este căutat.

De remarcat că peste șaptisprezece persoane au murit înecate, de la începutul sezonului, pe litoralul românesc.

Salvamarii vă sfătuiesc :

  • să nu înaintați prea mult în apă,  

  • să aveți permanent pe cineva prin preajmă,

  • să vă deplasați spre porțiunile cu apă clară,

  • orice mișcare pe care o faceși să fie executată fără grabă,

  • dacă suferiți de acvafobie (frica de apă), să nu intrați în apă.

Redactor: Lavinia Barbu