O nouă stație de pompare la Cernavodă

Locuitorii din Cernavodă și din localitățile adiacente vor beneficia de una dintre cele mai bune ape potabile din județ. Totul este posibil datorită unui proiect al S.C. RAJA S.A. prin care s-a construit o nouă stație de pompare. Conducta de aducțiune are o lungime totală de peste 20 de kilometri, iar apa este adusă din zona de nord a Medgidiei, de la o adâncime de aproximativ 300 de metri.

S.C. RAJA S.A. continuă proiectele finanțate din fonduri europene. De data aceasta, principalii beneficiari sunt locuitorii din orașul Cernavodă și ai comunelor alăturate. Ei vor avea parte de una dintre cele mai calitative ape din județ grație inaugurării noii stații de pompare situată pe raza localității Ștefan cel Mare.

Totodată a fost realizată și Gospodăria de apă care are un rezervor de înmagazinare de 1000 de metri cubi, ceea ce va permite menținerea unei rezerve de apă pentru locuitori în cazul unei avarii. De asemenea în proiect a fost inclusă reabilitarea și extinderea sistemelor de canalizare pe 21 de străzi din Cernavodă.  Terminarea unui astfel de proiect amplu nu a fost deloc ușoară.

Proiectul Extindere aducțiune, stație de pompare nouă, rețea de canalizare și bazin nou a avut un cost total de peste 25 de milioane de lei. Contribuția S.C. RAJA S.A. a fost de aproximativ 6 milioane de lei, în timp ce autoritățile locale din Cernavodă au contribuit cu doar 0.1 % din valoarea totală a proiectului. În cadrul aceluiași proiect s-au făcut lucrări de modernizare în ceea ce privește introducerea treptei terțiare la stația de epurare din Cernavodă.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea