O nouă sesiune de donare de sânge la Năvodari

Pentru a veni în sprijinul oamenilor aflați în nevoie, la Năvodari va fi organizată o nouă sesiune de donare de sânge. Acțiunea este organizată de Primăria orașului și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Luna iunie, la Năvodari, cuprinde în rândul acțiunilor social-umanitare o nouă acțiune de donare de sânge. Mai exact, ziua dedicată acestei acțiuni este ziua de sâmbătă, 16 iunie, cu acces în intervalul orar 08.30-13.30. Organizatori sunt primăria orașului și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Cei care doresc să doneze sânge pentru pacienţii din spitale sunt aşteptați la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă (lângă Taxe si Impozite), aflat pe str. Sănătății din Năvodari,  cu un act de identitate valabil.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicala), cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Redactor: Sondra Sandu