O nouă sansă pentru șomeri

Proiectul Integrare pe piața muncii în Regiunea Sud-Est a fost implementat de Asociația Europa Socială în parteneriat cu Asociația Europa Generation 2020 și are ca scop dezvoltarea competențelor profesionale în rândul persoanelor ce caută un loc de muncă și totodată susținerea acestora spre integrarea pe piața muncii.

Grupul țintă al proiectului implică 312 persoane ce urmează a fi informate și consiliate iar ulterior 285 dintre acestea vor participa la programul de instruire pentru Operator introducere, validare și prelucrare date și Asistent relații publice și comunicare. Deși numărul participanților se limitează la câteva sute, cererea însă este mult mai mare. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța a primit deja multiple solicitări.

Toate persoanele ce au absolvit cel putin 8 clase, au peste 16 ani și nu sunt la o instituție de învățământ se pot înscrie la cursurile de pregătire. Acestea vor începe în luna iulie și  se vor desfășura până în noiembrie. Candidații care vor fi înscriși la sesiunea de pregătire vor participa timp de 10 zile la cursuri acreditate de ANC , vor susține un examen de final și vor primi diplome acreditate , plus o subvenție de 500 de lei.

Toți cei care vor să se înscrie la cursurile de formare se  pot adresa consultanților de la Centrul pentru Formare de  pe Bulverdul Mamaia Numărul 208 Etaj 3 interfon 10.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina