O nouă platformă dedicată învăţării la distanţă

Google a lansat o nouă platformă dedicată învăţării la distanţă în România. Aceasta se prezintă sub forma unui hub de informaţii şi unelte și este menită să ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19.

G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţiile educaţionale esenţiale, precum crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email și multe altele.
Instituţiile de învăţământ din România se pot înscrie gratuit, pentru a beneficia gratis de pachetul G Suite for Education, la adresa https://www.clasaviitorului.ro/.
Potrivit sursei citate, platforma dedicată învăţării la distanţă oferă şi un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor.

“Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizarea spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a “întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri”, a precizat compania Google.

Învăţarea la distanţă prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps şi Ministerul Educaţiei.
Până la acest moment, peste 200.000 de profesori au fost sau sunt în curs de pregătire pentru a învăța cum să folosească resursele disponibile pentru educaţia la distanţă.

Redactor: Mihaela Țânțaru