O nouă ipoteză: crimă la Beirut?

În urmă cu aproape un an, Nicoleta Cengher, Nicoleta Vasilițeanu și Mihaela Tucă ardeau de vii în incendiul de la restaurantul Beirut din Constanța. Ancheta cu privire la acest tragic eveniment a fost preluată de procurorii din capitală. În cauză există două dosare de cercetare penală, unul instrumentat de Parchetul General și altul – privind intervenția angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea – instrumentat de procurorii Parchetului Militar.

Din păcate, deși a trecut aproape un an, niciunul dintre cele două parchete nu a terminat cercetările și nu a întocmit un rechizitoriu final.

Rudele victimelor susțin că anchetatorii nu au cercetat toate ipotezele de lucru, limitându-se strict la cauza incendiului așa cum reiese ea din raportul întocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Din datele deținute de rudele fetelor decedate la Beirut, ar mai fi o pistă, care nu a fost deloc luată în calcul de către procurorii din capitală.

Mai mult, în raportul întocmit de angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, privind tragedia de la Beirut, există date care arată că măcar una dintre victime prezenta leziuni produse cu un corp contodent, înainte de incendiu, pistă care se pare că nu a fost cercetată de procurorii din capitală. Rudele victimelor așteaptă rechizitoriul întocmit de Parchetul General și, în cazul în care nu vor primi răspuns la toate întrebările, sunt decise să solicite instanței și alte mijloace de probă, inclusiv deshumarea cântăreței Nicolea Cengher și o nouă expertiză medicală.

Redactor: George Marinescu