O nouă iarnă, același preț: 250 lei/gigacaloria

Constănţenii vor plăti, şi în iarna aceasta, 250 de lei pentru gigacalorie. Asigurările au fost date de către primarul municipiului Decebal Făgădău, în cadrul unei conferințe de presă. Proiectul referitor la subvenţionarea preţului gigacaloriei pentru populaţie, a primit avizul favorabil din partea consilierilor locali.

Începând din data de 27 octombrie, constănțenii au căldură în case. Mulți se întreabă însă cât vor ajunge să plătească în această iarnă pentru confortul termic.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, spune că a inițiat un proiect cu privire la subvenţionarea preţului gigacalorie pentru populaţie, care a primit avizul favorabil al membrilor comisiei de specialitate din cadrul Consiliului Local.

În momentul de față, preţul de facturare de la RADET, cu TVA, este de 365,96 lei/MWh. Administraţia locală intenţionează însă să-l subvenţioneze, astfel încât locuitorii municipiului, racordaţi la sistemul centralizat, să plătească doar 250 lei pentru gigacalorie.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul din Constanța a declarat, cu privire la acest subiect:

„Fie că am primit sau nu ajutor din partea Guvernului, gigacaloria la Constanţa a fost 250 de lei, din momentul în care eu am devenit primar… Indiferent care va fi legislaţia, vom căuta soluţii în primul rând ca să avem căldură şi, în doilea rând, preţul gigacaloriei să fie la un nivel suportabil.”

Redactor: Ramona Caba