O nouă gafă a sistemului sanitar

Situație incredibilă în sistemul sanitar. Ministerul Sănătății nu a stabilit preţul pentru vaccinurile antitetanos, iar astfel mai multe spitale au rămas fără acest vaccin. La Constanța, stocurile spitalului de boli infecțioase au fost epuizate. În cazul în care cineva ar avea nevoie de tratamentul pentru combaterea tetanosului, acesta nu ar putea primi ajutorul de care ar avea nevoie.

Sistemul sanitar din țara noastră este, încă o dată, dat peste cap. După ce, în nenumărate rânduri, oamenii au fost nevoiți să cumpere, pentru rudele lor internate în spital, diverse medicamente, de la banalele aspirine sau feșe, până la tratamente extrem de scump, lungul șir de probleme pare să nu se mai termine. La spitalul clinic de boli infecțioase din Constanța, stocurile de vaccin antitetanos au fost epuizate. Şi, cu toate că au fost demarate procedurile în vederea achiziţionării de noi doze, ele întârzie să ajungă la spital pentru că Ministrul Sănătății nu a stabilit prețul pentru acest vaccin.

În cazul în care cineva ar avea nevoie de tratament pentru combaterea tetanosului, boală care este una infecțioasă gravă, care se caracterizează printr-o contracţie permanentă şi foarte dureroasă a muşchilor, acesta nu este disponibil. Totuși, în cazul în care nu aveți acces la un vaccin antitetanos, va puteți adresa chirurgilor.

Până la remedierea situației din sistemul sanitar, cetățenii ar trebui să fie foarte atenți pentru a nu fi nevoiți să ajungă în cabinetele medicilor, care, din păcate, nu ar avea cu ce să îi trateze.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea