O navă a poliţiei de frontieră române a salvat 119 migranţi

O navă a poliţiei de frontieră române a salvat 119 migranţi, în largul coastelor italiene ale Mediteranei. Toti erau de sex masculin, 34 fiind minori . Migrantii erau deshidratati si prezentau semne de hipotermie. Acestia au fost transferați la bordul navei „Ștefan cel Mare” unde personalul le-a acordat primul ajutor.

Cei 119 migranţi care se aflau pe o barcă gonflabilă, în Marea Mediterană, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră de pe nava Ştefan cel Mare. Temperatura atmosferică era scăzută, barca era supraaglomerată şi exista riscul iminent de a se scufunda. Nici starea lor de sanate nu era buna: toţi erau deshidrataţi şi prezentau semne de hipotermie. Ei au declarat că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone şi Mali şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Migranţii au fost preluaţi de ambarcatiunile autorităţilor italiene. La finalizarea acţiunii de salvare, nava Ştefan cel Mare MAI 0201 şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes