O masă caldă pe zi pentru angajați

„Sun la delivery. Vrea cineva ceva de mâncare?”. Este o întrebare destul de des folosită de către angajați și asta pentru că de multe ori, volumul mare de muncă nu le permite să plece în oraș pentru a mânca. Un proiect legislativ i-ar putea scuti de această problemă și asta pentru că, în cazul în care acesta va fi aprobat, angajatorul va fi obligat ca zilnic să asigure o masă caldă pentru angajații săi.

De multe ori, angajații merg la muncă cu mâncare de acasă sau își cumpără ceva în drumul spre job. La un calcul simplu, mai mult de un sfert din salariul minim pe economie se duce doar pe masa de peste zi din timpul programului de muncă. Pe lângă banii cheltuiți pe mâncare, mulți oameni ajung să se îmbolnăvească pentru că nu se hrănesc corespunzător, mânâncă pe fugă sau în timp ce tastează la calculator. De aceste aspecte a ținut cont și un senator care a propus un proiect de lege ce vine în sprijinul angajaților.

Potrivit proiectului, valoarea mesei va fi de 15 lei pe zi, fiind decontată din profitul companiei, fie ea de stat, fie privată. Angajații ar urma să primească mâncarea la locul de muncă, în așa fel încât să nu mai fie nevoiți să plece pentru a-și cumpăra mâncare.

Mulți angajați preferă să apeleze la serviciile de catering și să își comande mâncare la birou. Meniul firmelor fiind unul diversificat, iar masa comandată ajunge în timp util la clienți, astfel încât mâncarea este proaspătă și caldă.

Inițiatorul proiectului, spune că, pe lângă beneficiile aduse salariatului, prin această inițiativă, angajatorul își va fideliza angajatul. Tot prin adoptarea acestei propuneri se vor crea noi locuri de muncă în industria alimentară.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea