O mămică din Constanța trăiește un adevărat calvar

Locuiește împreună cu bebelușul său, de doar 3 luni în, subsolul unei locuințe in conditii insalubre. Camera nu are ferestre si intreaga incapere este plină de mucegai. Din acest motiv, sugarul a ajuns in atentia medicilor si acum urmează un tratament după ce a contactat o bacterie. Visul mamei lui este să îi ofere o locuință care să nu îi pună în pericol sănătatea.

Spre deosebire de alte mămici care își doresc jucării și haine noi pentru micuții lor, Emilia se roagă zi și noapte să îi poată oferi fiului său o locuință care să nu îi pună în pericol sănătatea. După ce l-a născut pe Lucian, în luna decembrie a anului trecut, unei cunoștințe i s-a făcut milă de ea și i-a permis să locuiască într-o cămăruță de la subsol . Numai că aici mămica nu are niciun fel de condițiții- nu are apă, se încălzește la un calorifer electric si ce este mai grav este că mucegaiul din cameră i-a afectat starea de sănătate a sugarului. Copilul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe si acum urmează un tratament. Totul va fi în zadar, daca Emilia nu va reuși, în scurt timp, să se mute.

Abandonată de tatăl micuțului și de proprii părinți, Emilia a bătut luni de zile la ușa autorităților locale. De 11 ani așteaptă să primească o locuință de la RAEDPP numai că, acum, timpul a devenit mai prețios ca niciodată . Orice zi in plus pentru Lucian in acea locuință îi poate agrava starea de sănătate .

In urmă cu 13 ani, soarta o lovea crunt pentru prima data. Băiețelul de 9 luni i-a murit in urma unor complicatii. După decesul bebelușului s-a destrămat si relatia cu primul sot. A crezut că acesta ii este destinul si s-a refugiat in studiu.A absolvit două facultăți, Dreptul la București si Medicina la Constanta. Acum a fost abandonată pentru a doua oară de tatăl copilului care nu ii ajuta in niciun fel si nu se intereseaza de soarta propriului copil. Neavând pe altcineva decât pe micuțul ei, momentan, Emilia nu se poate angaja nicăieri. Singurul ei venit este o pensie de handicap de gradul 2 . Si asta pentru că în urma traumelor prin care a trecut starea de sănătate i s-a degradat treptat. Singura care o mai ajută este nasa copilului, o doamna cu suflet mare care a cunoscut-o pe Emilia cu două luni inainte de a naste.

Doar impreuna putem transforma visul Emiliei in realitate. Daca exista vreo persoana dispusa sa ii ofere un adapost Emiliei si copilului, dar si hainute, pampersi sau lapte o poate contacta la numarul de telefon 0758163354.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes