O măicuță de la Mânăstirea Humorului din județul Suceava trece prin clipe deosebit de grele (VIDEO)

Maica Veronica are 82 de ani si intreaga viata şi-a dedicat-o construirii unui schit pe propriul teren aflat pe raza comunei Manastirea Humorului, judetul Suceava. Numai că încrederea, spune femeia, i-a fost înşelată chiar de feţele bisericeşti. A încheiat cu cei de la conducerea manastirii Slatioara un act de vânzare cumpărare pentru teren şi schit, deşi maica vroia să le doneze cu clauză de întretinere si drept de inmormantare.

Povestea Maicii Veronica începe în urmă cu 7 ani, când s-a decis să urmeze calea bisericească pe rit vechi. A găsit înţelegere la conducerea mănăstirii Slătioara, locul unde femeia slujea, aşa că s-a decis să lasă moştenire un teren pe care ridicase în timp un schit. În acte urma să fie specificat faptul că bunurile sunt donate, cu clauza de intretinere si drept de inmormantare. Toate bune si frumoase până când a aflat că documentele erau de fapt acte de vanzare-cumparare. Nu mult  a lipsit pana a fost data afara din aşezarea monahală.

Cu toate neplacerile îndurate, maica nu a plecat de acolo. Ba mai mult, din bani proprii si cu ajutorul oamenilor credinciosi a reusit sa picteze atat interiorul bisericutei, cât şi pe cel al salii de mese.

Familia şi sătenii au ajutat-o pe femeie de câte ori a avut nevoie.  De exemplu sursa de apă este la aproximativ un kilometru de schit, însă maica nu a dus lipsa de ea. S-au construit si 5 chilii pentru maicute. Doar doua sunt ocupate, dintre care una de maica Veronica. Rugamintea ei catre Dumnezeu, dar si catre oamenii legii este aceea de a fi lasata sa slujeasca in locul pe care si l-a dorit atat de mult si pe care le-a construit din temelie, dar să si fie inmormantata, cand va veni timpul, tot acolo.

Femeia spune că va lupta în continuare pentru ca aşezarea monahală să prospera şi speră ca munca ei să nu fie în zadar pentru ca sătenii din aşezarea suceveană Manastirea Humorului să aibă un loc de suflet.

Reporter: Daniela Palamariu ; Imagine: Catalin Ciobanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.