O macara s-a prăbușit pe strada Traian din Constanța

O macara s-a rupt în timp ce încerca să ridice un palet de beton la etajul șapte al unei clădiri în construcție. În cădere, brațul a lovit firele de înaltă tensiune. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă au fost avariate trei mașini, iar unei femei i s-a făcut rău când a văzut cum se prăbușește macarau.

Traficul a fost îngreunat pe strada Traian din Constanța după ce brațul unei macarale s-a rupt în timp ce executa o manevră la un imobil aflat în construcție.

Cel care executa manevrele, ceilalți muncitori de pe șantier, dar și oamenii aflați în zonă s-au speriat de moarte când au văzut cum se prăbușește macaraua. Zgomotul foarte puteric i-a alertat pe localnicii din zonă. În momentul în care brațul utilajului a ajuns pe pământ, mai multe bucăți de fier au sărit. Trei mașini au fost avariate.

Macaraua avea toate avizele necesare la zi pentru a lucra pe santier. Însă, cel mai probabil, un defect ascuns a provocat tot incidentul.

Pompierii chemati de urgenta la faâa locului au oprit circulatia in zona. Chiar si asa, o femeie a suferit un atac de panică, după ce a observat că macaraua a căzut în spatele mașinii ei.

În urma incidentului, un stâlp de beton a fost pus la pământ și mai multe fire de tensiune au fost rupte. Proprietarii mașinilor avariate așteaptă raportul poliției și apoi vor vedea dacă reparațiile vor fi făcute pe cheltuiala asiguratorului sau trebuie să deschidă un dosar în instanță ămpotriva proprietarului utilajului căzut.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea