O lume plină de tradiţii care au trecut testul timpului (VIDEO)

Vorbim despre targul de mestesugari inaugurat astazi la Constanta, ce a reunit peste 200 de pasionati din toate colturile lumii. Oamenii au venit înarmaţi cu cele mai spectaculoase obiecte de artizanat, pentru a ne arata cat de valoroase sunt vechile traditii populare.

Nea Toader face minuni cu o simplă bucată de lemn. Meşteşugăreşte naie şi cimpoaie de 33 de ani. Această pasiune a moştenit-o de la tatăl său şi a venit la târg pentru a arăta lumii întregi adevărata artă populară. Poate că nu câştigă averi de pe urma muncii sale, dar spune că nu asta îl interesează, ci mai degrabă ceea ce lasă în urmă. Iar pe noi ne-a fermecat cu un cântec popular.

În cadrul târgului popular deschis în piata Ovidiu din Constanţa ne-am oprit şi în dreptul tarabei lui Toma Gheorghe. Acesta face artă din scoici şi fructe de pădure de mai bine de 20 de ani.

Vizitatorii s-au lăsat pentru o clipă fascinaţi de obiectele tradiţionale şi mulţi s-au oprit să le cumpere nu doar să le privească.

Meşterii populari le-au făcut şi demonstraţii celor interesaţi de arta populară. Cea de-a 14 ediţie a Târgului Meştesugarilor se încheie duminică.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alexandru Ionescu