O investiție dorită încă din anul 2006 este pe cale a se realiza

Şeful administraţiei judeţene tulcene a evidenţiat importanţa acestei investiţii pentru dezvoltarea turismului din Delta Dunării.

Cheu de acostare, rampă pentru ridicare-lansare nave, clădire administrativă, atelier de reparaţii nave, parcare, acestea sunt principalele elemente ale investiţiei de la Murighiol. Prin acelaşi proiect va fi amenajată insula existentă, iar accesul spre va fi realizat printr-o pasarelă cu o deschidere de 50 de metri. Pentru început, întreaga zonă va putea primi 120 de ambarcațiuni pe apă.

Valoarea totală a proiectului este aproximată la 11 milioane de euro, finanțarea urmând a fi obținută prin Programul Operațional Regional, care are drept scop sprijinirea unei dezvoltari economice, sociale, echilibrate teritorial si durabile a Regiunilor Romaniei. De asemenea, oficialul tulcean a subliniat că atât investiția de la Murighiol, cât și cea de la Enisala, vor reprezenta pași importanți în dezvoltarea întregii zone, cu impact pozitiv nu numai pentru județul Tulcea, ci pentru întreaga regiune a Dobrogei.

Investiţia de la Murighiol urmează să fie gata peste 20 de luni.

Reporter: Paul Alexe ; Imagine: Victor Nita