O femeie din Mangalia aduce acuzaţii unui laborator de analize medicale

Viaţa Teodorei Miu, o femeie de 63 de ani, din Mangalia s-a schimbat brusc după ce s-a prezentat la un laborator medical pentru nişte analize de sânge. Totul s-a petrecut în urmă cu şase luni, când femeii i s-a recoltat sânge, nu din antebraţ, ci din încheietura mâinii. După acest episod, aparent banal, a început şi calvarul. Iar  tratamentele pe care le-a urmat nu au avut rezultatul scontat.

Femeia este văduvă şi nu are copii. Faptul că nu îşi poate folosi degetul mare al mâinii stângi este un mare handicap pentru ea. Mai trist este că nimeni nu îi spune ce s-a întâmplat de fapt. Pensionara a fost la medicul de familie, la chirurg, a folosit terapii diverse, dar degetul tot nu s-a recuperat. Aşa că Teodora Miu este hotărâtă să meargă până la Haga pentru a i se face dreptate.

Localnica s-a prezentat, din nou,  în cursul marţi, la medicul de familie, care i-a recomandat să facă investigaţii amănunţite. Adică ar trebui să o vadă cel puţin trei specialişti pentru a se stabili cauza exactă a durerilor.

Cât despre o posibilă culpă medicală, proprietara laboratorului privat unde s-a realizat analiza de sânge exclude din start acest aspect. Medicul microbiolog spune că personalul este ales cu grijă şi lucrează fără greşeală. Totuşi. nici nu a susţinut, dar nici nu a infirmat că posibilul incident ar fi avut loc în instituţia cu pricina.

Adevărul este, probabil, undeva la mijloc, dar realitatea este că femeia tot nu îşi poate folosi degetul.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru