„O faptă bună cu un fruct și o legumă”

„O faptă bună cu un fruct și o legumă” acesta este sloganul campaniei pe care Grădinița Amicii din Constanța o desfășoară zilele acestea, cu ocazia ,,Săptămânii legumelor și a fructelor donate”. Activitatea constă în strângerea de legume şi fructe de către preșcolarii şi profesori voluntari şi donarea acestora familiilor aflate în dificultate și instituţiilor care se ocupă de ocrotirea şi îngrijirea copiilor instituţionalizaţi.

În perioada 20-23 noiembrie, Grădinița nr.12, implicată în programul educaţional  Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, desfășoară campania socială „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Astfel, prin implicarea părinților, copiilor și a cadrelor didactice, anul trecut s-a reusit colectarea multor kilograme de legume și fructe care au fost donate copiilor dintr-un Centru de plasament din Constanța.

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii și profesorii din unitățile de învățământ cu privire la situația dificilă în care se află copiii afectați de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenționează consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară  în care valențele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea contează.  Potrivit reprezentanților Grădiniței, astfel de acțiuni vor mai avea loc și în perioada următoare.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.