O familie din Eforie Sud a fost la un pas de tragedie (VIDEO)

Mașina familiei din Eforie Sud a fost cuprinsă, din senin, de flăcări. Proprietarii nu şi-au dat seama de nimic pînă când fumul degajat de arderea violentă le-a invadat încăperile unde dormeau. Speriați, oamenii au pus imediat mâna pe telefon și au sunat la 112. Până la sosirea militarilor de la lnspectoratul pentru Situații de Urgență „ Dobrogea„,  mai mulți pompieri voluntari din localitate au ținut piept flăcărilor.

Deși militarii au sosit în scurt timp, focul nu s-a lăsat domolit cu una cu două. Flăcările s-au extins de la mașină la prelata garajului lângă care era parcată. Intervenția a devenit extrem de periculoasă, după ce pompierii au descoperit trei butelii cu gaz depozitate în garaj. Una dintre ele a produs o deflagrație în urma căreia a fost proiectată pe capota autoturismului, întețind focul deja existent.

Pompierii dotați cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea incendiilor s-au luptat cu pericolul ore întregi, pînă la lichidarea focului.

Militarii au realizat cercetarea la fața locului și spun că incendiul a izbucnit din pricina unui scurt circuit la instalația electrică a  autoturismului. Mașina s-a transformat în scrum, la fel și un scuter și două biciclete, iar garajul a fost mistuit de flăcări. În timp ce proprietarii au rămas cu o gaură în buget de peste cinci mii de euro, pompierii au deschis o anchetă pentru a stabilit exact circumstanțele în care a avut loc producerea incendiului.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu