O explozie de culoare, diversitate de chipuri şi costume inedite

Acestea sunt elementele unui frumos tablou de carnaval, care a putut fi admirat, ieri, pe străzile Mangaliei. Mii de copii, şcolari şi preşcolari din localitate au defilat în paradă, la Carnavalul vacanţei.

Carnavalul vacanţei a fost un eveniment inedit atât pentru preşcolarii din oraş, cât şi pentru eleviii claselor 0-VIII. Şi asta pentru că evenimentul le-a dat ocazia copiilor, profesorilor şi părinţilor să-şi folosească imaginaţia şi creativitatea pentru a-şi alege cele mai originale costume cu care au defilat pe străzile oraşului.

Una din caravanele copiilor s-a deplasat de la intrarea în oraş către centrul Mangaliei, în timp ce o altă caravană a pornit dinspre Casa Armatei spre Casa de Cultură, punctul final al evenimentului.

Pe platoul din faţa Casei de Cultură, în prezenţa numeroasei audienţe, copiii din fiecare clasă participantă au urcat pe scenă.  Bucuria celor mici de a-şi etala costumele a fost imensă, mai ales că fiecare clasă participantă s-a întrecut în alegerea costumaţiilor.

Cadrele didactice şi eleviii doresc ca acest eveniment să ia amploare, de la an la an.

În timpul manifestărilor, traficul rutier a fost închis pe traseul desfăşurării paradei copiilor.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru