O eclipsă de lună prin penumbră are loc în această seară

Fenomenul astronomic va fi vizibil din toată România și va atinge maximul undeva, în jurul orei 22. Stălucirea și culoarea lunii vor varia, iar evenimentul va putea fi vizibil și cu ochiul liber.

Un eveniment astronomic important va fi vizibil de pe teritoriul României. O eclipsă de lună prin penumbră va începe la ora 19 și 54 de minute. Eclipsa este una foarte profundă, și va fi vizibilă și cu ochiul liber, însă doar pentru cei cu vederea ceva mai bună.

Evenimentul va dura aproximativ patru ore. Maximul eclipsei va fi atins la ora 21 și 54 de minute, iar fenomenul se sfârși la ora 23 și 53 de minute. Spre ora 22, pe direcția sud vest vor putea fi observate și două planete din sistemul solar. Este vorba despre Marte și Saturn. Din păcate, însă, observatorul astronomic de la Constanța este închis. Un afiș avertiează turiștii că lacătul va rămâne pus până la sfârșitul lunii, astfel că pasionații de astronomie trebuie să se descurce singuri. Următoarea eclipsă de acest gen va fi pe data de 11 februarie 2017.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.