O echipă de 4 chirurgi de specialitate din Germania, Austria și România vor opera mai mulți copii cu malformații genitourinare grave (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OvU29rAoXoU[/youtube]Opt copii cu vârste între 1 și 22 de ani, internați la secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică au șansa la o viață normală daca operația de săptămâna viitoare va reuși. O echipă formată din 4 experți din Germania, Austria și România va ajunge la Spitalul din Constanța pentru a salva viața acestor copii. Operațiile se vor desfășura luni, marți și miercuri.

Cei mai mulți dintre copii au suferit mai multe intervenții chirurgicale atât în țară cât și în străinătate, dar fără succes.

Practic, micuţii nu se pot bucura de perioada copilăriei sau adolescenței iar cea mai mare parte a timpului o petrec în saloanele spitalului. Este și cazul lui Mădălin, un băiețel de 8 ani, care spre deosebire de ceilalți  stă singur în spital, părinții săi fiind nevoiți să aib grija de sora lui mai mică. Simțind lipsa mamei lui, Mădălin i-a transmis aceasteia un mesaj prin intermediul nostru:

Copiii care urmează să fie operați sunt din Rîmnicu Vâlcea, București. Chișinău și Constanța. Costurile transportului, cazării și operației vor fi suportate de Aociația “ Hope for the Nations – România”.

Este a treia oară când se desfășoară un astfel de workshop, primul fiind tot la Constanța iar al 2-lea la Chișinău.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.