O descoperire macabră a pus pe jar autorităţile din Medgidia

Undeva la marginea oraşului, într-o zonă industrială dezafectată, au fost descoperite rămăşiţe de cai, măgari şi vite, oase albite de vreme, cranii de animale, peste care crescuseră plantele sălbatice. Osemintele zăceau claie peste grămadă de mai bine de 20 de ani, semn că cei vinovaţi de uciderea animalelor şi-au făcut un cimitir propriu, despre care s-a aflat abia azi.

Osemintele se întindeau pe sute de metri la ieşirea din municipiul Medgidia, chiar în apropiere de actualul obor de animale. Din primele cercetări se pare că necuvântătoarele nu au fost sacrificate într-un abator, iar resturile au fost aruncate unele peste altele. Autorităţile au intrat în alertă mai ales din cauza scandalului legat de carnea de cal, care a făcut înconjurul continentului şi care a aruncat o pată neagră pe imaginea ţării noastre. Cimitirul de animale de la Medgidia este, din câte se pare, vechi de câţiva ani. Descoperirea a fost făcută în urma unui telefon anonim.

Printre primii sosiţi la faţa locului au fost şi reprezentanţii municipalităţii, care au luat zona la pas, în căutare de alte resturi animale.

Presupuneri şi scenarii s-au făcut imediat, inclusiv de autorităţi.  Una dintre variante ar fi că romii care locuiesc în apropiere au măcelărit caii şi vitele pentru mîncare sau pentru comercializare.

Terenul pe care s-a făcut descoperirea este privat şi lăsat de izbelişte de ani de zile. Acesta a fost transformat, efectiv, în cimitir al cailor şi al măgarilor, de către cei care n-au găsit de cuviinţă să îngroape resturile animalelor sacrificate în scopuri personale. Autorităţile spun că osemintele nu sunt un pericol pentru populaţie, dar că cei care se fac vinovaţi vor plăti pentru masacrarea animalelor. Oasele au fost colectate şi trimise spre a fi incinerate la crematoriul animalier de la Agigea, după ce s-au prelevat probe pentru a se stabili cu exactitate vechimea lor şi pentru a facilita găsirea vinovaţilor. Cercetările sunt în plină desfăşurare.

Reporter: Zully Mustafa ; Imagine: Valentin Cerbanescu