O constănțeancă de succes

A inlocuit  pantofii cu toc si biroul comod de la firma de transporturi pe care o detine, cu cizmele de cauciuc, culturile de legume si cresterea animalelor. Claudia Burcea se lauda acum cu o ferma de toata frumusetea intinsa pe aproape 12 hectare. Din legumele  si fructele pe care le obtine face produse traditionale bio, gemuri, dulceturi si nectaruri pe care le vinde cu success la targurile de profil.

Nu a avut nici un regret atunci cand a renuntat, dupa aproape 17 ani de activitate la biroul pe care il avea la firma de transport a familiei. De afacere se ocupa acum sotul. Claudia insa este o femeie fermier demna de invidiat chiar si de cei mai experimentati in domeniu. In urma cu patru ani a cumparat cateva hectare de teren in comuna Ciocarlia iar acum locul s-a shimbat radical.

In total sunt acum 12 hectare de teren cultivate cu rosii, ardei kapia, ardei gras, vinete si ardei iute. La acestea se adauga 6000 de metri patrati cu capsune. A mers impreuna cu sotul ei in Anglia de unde a adus 14 exemplare depre care nici nu avea habar cum sa le creasca. A invatat in timp, iar acum se lauda cu 38 de oi ai caror miei ii vinde in preajma sarbatorilor Pascale.

Pe Claudia o ajuta sotul dar si parintii ei. Mama se ocupa de productia de zacusca, gemuri, sucuri si nectaruri iar tatal este cel care are grija ca animalelor sa nu le lipseasca nimic.

Omul recunoaste ca pana si pe el l-a surprins decizia Claudiei, insa s-au conformat dorintei ei, iar acum se mandreste cu ea dar mai ales cu ceea ce a reusit sa realizeze. De anul viitor Claudia speră ca toate produsele de la fermă – gemul, compoturile, carnea, conservele – să se găsească şi pe rafturile supermarketurilor.

Redactor: Andreea Barbu