O clipă de neatenţie şi lipsa vestei de salvare i-au fost fatale unui tânăr marinar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9TmRpgBFVow[/youtube]Marinarul lucra pe o şalupă a unei firme de pilotaj şi escorta vasele mari la intrarea şi ieşirea din port. Comandantul şalupei urma să fie preluat de pilotină după ce a condus în rada exterioară un vapor sub pavilion Singapore. În timpul manevrelor de acostare a şalupei la scara vaporului, marinarul de 31 de ani a căzut între cele două vase şi a dispărul în adâncul mării. Împotriva regulamentelor, el nu purta vestă de salvare.

Autorităţile portuare au suspendat imediat traficul maritim în zona digului de sud al Portului Constanţa, acolo unde s-a produs incidentul. La căutări participă nave şi echipaje specializate ale Agenţiei Româneşti de Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare, Gărzii de Coastă, elicoptere ale Armatei şi cel al SMURD, scafandri şi poliţişti de la Transporturi Maritime.

Autorităţile au declanşat o anchetă. Pentru că trupul nu a fost găsit, cazul este tratat deocamdată ca o dispariţie şi nu ca un deces în urma unui accident de muncă.

Autoritatea Navală Română a solicitat Radionav și Direcției Hidrografice din cadrul Forţelor Navale să emită avize către comandanţii tuturor navelor din zonă pentru a urmări cu atenție traiectoria de navigație, în speranţa că trupul marinarului constănţean va fi găsit cât mai curând.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.