O casă şi 4 vecini nemulțumiți

În momentul în care s-au apucat de ridicarea casei, proprietarilor Cadâna şi Ibraim Asan nu le-a păsat nici câtuşi de puţin de confortul vecinilor. Ţigle sparte, acoperişuri distruse, mucegai, ameninţări şi blesteme. De asta au parte cei patru oameni care au avut ghinionul să fie vecini cu familia Asan care a cumpărat terenul liber de construcţii în 2007. Ironia este că, deşi în prezent nu locuieşte nimeni acolo, cei patru vecini suferă de pe urma acestei case construite în mod abuziv.

Nu numai acoperişurile vecinilor au fost afectate, probleme sunt acum şi la fundaţiile caselor. Pereţii de pe partea învecinată cu fam Asan au început să mucegăiască şi să distrugă şi mobila din interior. Una dintre vecine, nemaisuportând situaţia, şi-a pus casa la vânzare şi s-a mutat definitiv din locuinţa în care trăia de ani de zile. În urma sesizărilor făcute către autorităţi, familia Asan a început cu ameninţări şi blesteme.

Deşi problema este veche de doi ani şi casele celor din jur se deteriorează tot mai mult, funcţionarii publici de la Biroul Corp Control al Primăriei Medgidia cunosc situaţia de pe strada Griviţei nr. 8 A, însă nu pot da mai mult de o amendă.

Mai departe cei patru vecini afectaţi trebuie să dea în judecată familia Asan şi abia în urma unei decizii judecătoreşti casa va fi demolată sau vor primi despăgubiri pentru stricăciunile suferite.  În orice caz, păgubiţii mai au de aşteptat mult şi bine până la soluţionarea problemei.

Reporter: Zully Mustafa ; Imagine: Valentin Tutu