O carieră de succes poate începe și la 45 de ani

Odată cu Instaurarea crizei economice apărută în urmă cu câțiva ani, și piața locurilor de muncă a avut de suferit. Efectul imediat a fost desființarea imediată a circa 370.000 dintre acestea numai la nivelul IMM-urilor, făcându-i pe oameni să se reprofileze.

Desființarea locurilor de muncă i-a determinat pe mulți muncitori să își găsească joburi noi, de cele mai multe ori în alte domenii față de cele în care lucraseră anterior. De remarcat că trecerea de la o profesie la alta s-a făcut, în majoritatea cazurilor, în rândul persoanelor trecute de 40 de ani. Astfel, centrele de reconversie profesională au fost luate cu asalt atât de către șomeri, cât și de cei care au evitat șomajul. Persoane care anterior au activat ca strungari, spre exemplu, s-au orientat către alte profesii, cum ar fi contabilitatea sau chiar medicina.

Angajatorii, la rândul lor, s-au declarat mulțumiți să accepte în rândul angajaților și persoane în vârstă, mai ales pentru munca necalificată, cum ar fi în bucătărie.

Prin urmare, locuri de muncă se găsesc pentru oricine, iar dacă vârsta nu este o piedică, există și posibilitatea recalificării.

Redactor: Daniel Albu