O călăuză din Elveţia şi şase migranţi sirieni au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Grupul format din șase sirieni, doi adulţi şi patru minori, a fost depistat de lucrătorii din cadrul Gărzii de Coastă în apropiere de punctul de frontieră Negru Vodă, prin sistemul optronic de supraveghere. La faţa locului a ajuns imediat o echipă operativă, care i-a reținut şi i-a condus pe migranţi la sediul Poliției de Frontieră Negru Vodă, pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cetăţenii sirieni au încercat să intre ilegal în România, la adăpostul întunericului, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

În urma controalelor, polițiștii de frontieră au depistat și un cetățean sirian, cu pașaport elvețian, aflat într-un autoturism ce staționa în apropiere de Negru Vodă. Bărbatul  a recunoscut că urma să preia grupul de migranți și să-l transporte în Elveția. În autoturism au fost descoperite mai multe obiecte personale care aparţineau celor şase migranţi depistaţi la frontiera verde.

Oamenii legii au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul elveţian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Grupul de migranţi a fost înapoiat autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Redactor: Raluca Damian