O bătrână de 76 de ani a fost înșelată prin telefon

Un telefon pe neașteptate și o situație de urgență, disimulată de o voce abilă, au fost de ajuns să o bage în sperieți pe biata bătrînă. Cel care a pus la cale înșelătoria a anticipat toate suspiciunile pe care victimă le-a avut și a reușit să o convingă, pînă la finalul convorbirii, că la celălalt capăt al firului este însuși fiul acesteia.

Vulnerabilă și disperată, femeia a mers la bancă, de unde a retras suma de 3000 de lei, bani pe care, ulterior, i-a depus la poștă pe numele indicat de presupusul fiu. Și pentru că a convins-o pe bătrână, infractorul a cerut și diferența de 4000 lei, sub pretextul de a da bani și avocatului.

Adevărul a ieșit la iveală cînd a fost, însă, prea tîrziu. După două zile în care a plâns necontenit, bătrîna a fost sunată de fiul ei care nu pățise, de fapt, nimic și și-a dat seama că a fost victima unei infracțiuni.

Vestea că băiatul este bine nu a făcut altceva decât să o bucure pe femeie. Aceasta a luat decizia de a depune o plângere la poliție. Bătrâna se roagă la Dumnezeu ca răufăcătorul să fie prins și pedepsit. Cei 7000 de lei pe care i/a pierdut în doar cîteva minute erau agoniseala sa de o viață.

Cazul nu este singular. În cursul zilei de vineri, oamenii legii s-au mai confruntat cu alte două infractiuni de acest gen. O persoană a fost înșelată și a depus pe numele unui necunoscut suma de 8 000 de lei, iar o alta fost salvată de un angajat al băncii, care a anunțat imediat poliția.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu