O banală ceartă între doi vecini din Medgidia s-a încheiat tragic (VIDEO)

Un bărbat de 44 de ani a ajuns pe patul de spital după ce a fost lovit cu o coasă în zona inimii, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Șocate de vestea morții, rudele și-au vărsat amarul pe medicii din spitalul constănțean și au spart unul din geamurile unității sanitare.

Cei doi bărbați de etnie rromă lucrau pe un cîmp de balotare din Medgidia. Mărul discordiei au fost turele de la serviciu, iar de la o simplă ceartă, s-a degenerat la un scandal în toată regula.  Sub impulsul nervilor, atacatorul a ridicat coasa pe care o avea în mînă și și-a făcut singur dreptate.

La sosirea autorităților, victima a fost găsită la pămînt, într-o baltă de sînge. Medicii au preluat-o imediat și au transportat-o la Urgența Spitalului Clinic Județean Constanța, de unde a intrat direct în operație. În paralel la spital au ajuns și rudele barbatului, care au așteptat cu sufletul la gură toată noaptea un răspuns. Însă era liniștea de dinaintea furtunii pentru toți cei aflați în spital. La auzul veștii că pacientul nu a supraviețuit intervenției chirurgicale, oamenii şi- au pierdut controlul. Totul a culminat cu vandalizarea spitalului, după ce una dintre rude a spart un geam.

Cît despre agresor, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și predat procurorilor Parchetului de pe langa judecatoria Constanta, care au preluat ancheta, urmînd să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs tragedia.  Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă să-și petreacă ani buni în spatele gratiilor pentru ucidere din culpă. La înmormîntarea victimei va asigura ordinea și liniștea publică o echipă mixtă formată din jandarmi și polițiști. Măsura a fost necesară pentru a preveni degenerarea unui conflict de proporții în rîndurile participanților la ceremonie.

Reporter: Loredana Balasa / Andreea barbu ; Imagine: Dan Pauna / Bogdan Grigorescu