O altă tânără răpusă de meningită

Adolescenta, în vârstă de 15 ani, care a fost trimisă în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, fiind suspectă de meningită meningococică, a decedat. Moartea fetei a survenit la câteva ore de la internarea în unitatea medicală.

“A fost unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am întâlnit în ultimii ani. Din nefericire,(…), s-a pierdut, din cauza unei infecţii foarte grave, devastatoare, cu şoc septic şi disfuncţie multiplă de organ, care nu a putut fi stăpânită prin antibioterapia pe care i-am administrat-o şi tot ce a însemnat suport de terapie intensivă”, a afirmat Carmen Dorobăţ, Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Cu câteva zile în urmă, fata a fost găsită de polițiști rătăcind pe străzi și adusă la centrul social din Vaslui. O zi mai târziu, în jurul prânzului, adolescenta a acuzat dureri în partea stângă a abdomenului și la un membru inferior, stare de amorțeală, iar reprezentanții centrului au solicitat de urgență o ambulanță.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, tânăra a fost internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, însă peste noapte starea ei s-a agravat. În cursul dimineții de marți, fata a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Marți seara tânăra a pierdut lupta cu viața.  Luni, o altă adolescentă, din Botoşani, a primit diagnosticul de meningită, însă doctorii au precizat că este vorba de o formă mai ușoară. În prezent, starea tinerei este stabilă. Un alt caz de meningită a fost semnalat săptămâna trecută. O elevă din București a fost răpusă, în doar 8 ore, de o formă a bolii cu o evoluție fulminantă. Cazul de la liceul Lazăr a șocat prin rapiditatea cu care a intervenit decesul.

Redactor: Mihaela Țânțaru