O altă persoană dispărută în mare

Inconștiența îi poate costa viața pe unii oameni. Pompierii și scafandrii ISU au intervenit astăzi pentru a găsi o persoană dispărută în valurile mării. Din păcate, curenții extrem de puternici au îngreunat foarte mult intervenția.

O nouă tragedie ar putea fi la un pas să se producă pe litoral. Autoritățile au intrat din nou în alertă după ce, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța că o persoană a dispărut în apa mării în localitatea Corbu. Pentru găsirea acesteia a fost demarată o amplă acțiune de căutare în care au fost angrenați 12 scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea”.

În apropierea locului indicat că ar fi dispărut persoana, există un camping de rulote. Aici, se pare din primele informații, că un turist admira marea cu ajutorul unui binouclu și așa a observat persoana care dădea semne că nu mai poate să ajungă la mal.

Acesta este al patrulea eveniment de genul acesta din ultima săptămână. Primele trei s-au încheiat cu decesul celor dispăruți. În toate cazuri, victimele au ignorat indicațiile autorităților care anunță că marea este agitată. Salvamarii arborează steagul roșu care interzice total scăldatul.

Scafandrii au găsit o persoană care plutea în apele mării și au adus-o la mal. Persoana este conștientă, însă autoritățile însă se află la fața locului pentru că nu au certitudinea că persoana găsită este cea pentru care au fost chemați să intervină.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine:Adrian Florea