O actiune de donare de sange se va desfasura sambata in localitatea Corbu

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase care doresc sa vina ii sprijinul celor care au nevoie de tratament transfuzional.

In ultimele luni a scazut drastic numarul donatorilor. Centrul de Transfuzii Constanta se confrunta cu o criza acuta de sange. Ca sa nu se ajunga in situatia de a se amana operatii din cauza lipsei de sange, sâmbătă, 14 mai, între orele 8.30-13.30 se va organiza, in localitatea Corbu, o acţiune de donare de sânge.

Sangele este deosebit de pretios pentru cei care sunt supusi interventiilor chirurgicale, pentru cei care au suferit traume, arsuri, accidente sau care sufera de afectiuni grave si singura lor sansa este sa faca transfuzii periodice. De aceea, este important sa intindem o mana de ajutor celor care au nevoie. Pot dona sânge persoanele sănătoase cu vârstă cuprinsă între 18-65 de ani, și greutatea peste 50 kg. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes