Numărul mare de nou-născuți abandonați în spitale plasează Constanța în topul național

Nu orice femeie este făcută să fie mamă! Dimpotrivă, multe mame sunt lipsite de sentimentul matern. Doar așa se explică faptul că, după ce le-au dat viață, acestea și-au abandonat pruncii în voia sorții, la maternitate. De la începutul anului 171 de copii au fost abandonați în Constanța.Copiii au fost cu toţii îngrijiţi de medici şi au fost făcute anchete sociale pentru depistarea părinţilor Din fericire, trei sferturi au fost reintegrați în familii. Restul au ajuns în grija asistenților maternali sau la centrele de plasament. Cine se îndură să îi părăsească? Mame tinere, fără experiență și fără posibilități financiare, femei gonite de acasă, fără un acoperiș, dar și mame care au dat bir cu fugiții de responsabilități, când nou născutul are probleme de sănătate.

În timp ce unele femei se descotorosesc fără remușcări de copii, zeci de familii constănțene fac tot posibilul să adopte un suflet de om. Chiar dacă încheierea adopţiei necesită săvârşirea mai multor operaţii juridice, în Constanța există un interes în vederea adopției.

Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Constanţa are ușile deschise pentru mamele care nu le pot oferi un acoperș copiilor. Tinerele mămici primesc și asistenţă medicală gratuită, pe o perioadă de 3, respectiv 6 luni. În acest interval mamele sunt ajutate să-şi găsească un loc de muncă şi o locuinţă.

Redactor: Camer Nita