Numărul amenzilor în creștere la Constanța

Staționarea neregulamentară este unul dintre sporturile favorite ale șoferilor constănțeni. Statisticile arată că peste 60% din amenzile date de poliția locală în luna martie au fost acordate șoferilor care și-au lăsat mașina acolo unde au crezut de cuviință. Șoferii ignorând cu desăvârșire semnele de circulație.

Oamenii legi susțin că, zilnic, șoferii parchează neregulamentar. În urma sesizărilor, Poliția Locală din Constanța a intervenit pentru a-i sancționa pe șoferii carea au parcat neregulamentar atât în locuri special amenajate cât și  pe cei care au blocat căile de acces. În luna martie, mai mult de jumătate din amenzile date de oamenii legi, au fost date pentru parcări neregulamentare.

Șoferii care sunt prinși lângă autoturisme primesc amenda pe loc, iar celor care nu sunt în apropiere, li se lasă înștiințarea în geam. Există și șoferii care fug în momentul în care văd polițiștii, dar fuga nu-i scutește de plata amenzii. Aceasta este trimisă către proprietarul mașinii sau către firma la care sunt angajați. De amenzi nu scăpă nici taximetriștii precum și persoanele care au tulburat ordinea și liniștea publică. În municipiul Constanța sunt înmatriculate peste 200 de mii de autovehicule, și doar 25 de mii de locuri de parcare disponibile. Vă reamintim faptul că de la 1  februarie amenzile au crescut. Astfel, cei care țin la buzunarul lor ar fi bine să respecte legea.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea