Număr record de turiști în minivacanța de 1 Decembrie

Un număr mare de turiști petrece minivacanța de 1 Decembrie în România. Majoritatea aleg stațiunile montane, cele balneoclimaterice și unitățile de cazare din turismul rural. Hotelurile, vilele și pensiunile oferă oaspeților o cină festivă cu ocazia Zilei Naționale.

Stațiunile din România sunt asaltate zilele acestea de foarte mulți turiști, numărul acestora depășind 150.000 – un record pentru minivacanța de 1 Decembrie. Românii au fost prevăzători și și-au făcut rezervări încă din luna septembrie pentru acest minisejur.

Pachetele turistice pentru stațiunile montane și turismul rural au fost printre cele mai căutate. S-au bucurat de succes și stațiunile balneoclimaterice dar și orașele istorice, precum Sibiu sau Brașov, care oferă vizitatorilor piețe de Crăciun.

Cea mai mare parte a unităților de cazare asigură celor care le vor trece pragul o cină festivă cu ocazia Zilei Naționale. Focurile de tabără, elementele de folclor, obiectele de artizanat, fac parte din paleta de atracții turiștice propuse oaspeților.

Costul acestui minisejur în țară  pornește în medie de la 2.500 de lei de familie.

Valea Prahovei, Delta Dunării și litoralul românesc sunt destinațiile cu cel mai mare grad de solicitare. Majoritatea hotelurilor de pe Valea Prahovei sunt ocupate în proporție de peste 90%.

Cei care au dorit să evite aglomerația din zona montană, s-au îndreptat către unitățile de cazare de pe litoral: Mamaia, Constanța, Eforie Nord și Mangalia. Majoritatea turiștilor care vin aici sunt din București, Ploiești, Pitești, Galați sau Brăila, și caută bazele SPA și pescăriile. La un hotel de 5 stele de pe litoral, tariful pentru două nopți de cazare este de 98 euro de persoană și include mic dejun, cină tradițională de 1 Decembrie, foc de tabără și band live. În schimb, la un hotel de patru stele, tariful este de 489 lei de persoană și include cina pentru 30 noiembrie, prânz tradițional de 1 Decembrie și cina pentru 2 decembrie. De precizat este faptul că tarifele de pe litoral sunt mai mici decât cele din stațiunile montane.

Redactor: Mihaela Țânțaru