Număr crescut de prezentări la UPU

La întrunirea comandamentului de iarnă ce a avut loc ieri, înainte ca județul Constanța să intre sub cod portocaliu de viscol, a fost prezent și managerul spitalului clinic. Acesta a dat asigurări că medicii își vor putea desfășura activitatea fără probleme, mai ales că aici ajung și cazurile medicale din județele limitrofe Constanței.

Luptă contracronometru în ultimele 24 de ore pentru salvatori. La nivel național au fost evacuate 258 femei însărcinate şi 159 de persoane dializatesi au fost înregistrate 70 de hipotermii, fără decese. La adăposturile de zi şi de noapte din țară au fost transportate în siguranță 178 de persoane din rînduile oamenilor străzii, cazuri sociale,  potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. În județul Constanța, peste 600 de persoane au fost salvate, iar 230 de autovehicule au fost deblocate din nămeți. Un bărbat de 76 de ani din localitatea Dumbrăveni a fost transportat la spitalul din Constanța cu elicopterul SMURD, care a zburat în condiții grele de vizibilitate.

Bărbatul locuia într-o casă neîncălzită, iar starea de sănătate a acestuia era precară. Medicii care încercau să ajungă la el au rămas blocați între localitățile Scărișoareanu și Plopeni. Din fericire, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța dispune de toate utilitățile, iar bolnavii care ajung aici nu au de suferit.

În noaptea de marți spre miercuri, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Constanța, au fost înregistrate 72 de prezentări. Din cele 72 de persoane, 23 au rămas internate,18 adulţi și 5 copii. În total, în ultimele 24 ore, UPU SMURD a înregistrat 272 prezentări.12 pacienti s-au prezentat la Centrul de Primiri Urgenţe Băneasa. 101 persoane au fost internate în această perioadă, cele mai multe la Interne şi Obstetrică Ginecologie.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea